Skip to main content
  • Wennen

Voor het eerst naar de Peuteropvang: voor het ene kind een groot avontuur, waar hij zonder problemen inspringt, voor het andere kind is het aanvankelijk ‘best wel eng'. En datzelfde geldt soms ook voor ouders/verzorgers.

Hoe gaat het wennen in zijn werk voor de peuter?

Uw peuter start met twee keer twee uurtjes spelen om zo te wennen aan de groep, aan de kinderen en aan de juffen. Als het wennen meer tijd nodig heeft zal er met de pedagogisch medewerker worden overlegd om de wenperiode te verlengen.
Onze ervaring leert dat, voor u het weet, uw peuter op een gegeven moment zijn/haar vriendjes zal opzoeken om mee te spelen, zonder afscheid van u te nemen........ en dat aan het einde van de ochtend hij/zij niet eens meteen naar huis wil.

Hoe gaat het wennen in zijn werk voor de ouders/verzorgers?

De ouder/verzorger is de eerste twee keer ongeveer een kwartier bij het kind op de groep, zodat zij samen wennen aan de groep, aan de andere kinderen en aan de juffen.
Tijdens deze kennismaking krijgen de ouders/verzorgers aanvullende informatie en kan er informatie worden uitgewisseld.
 
Na dit kwartier zal de pedagogisch medewerker aan u vragen of u afscheid wilt nemen van uw kind. Doe dit kort en duidelijk, en spreek met uw kind af dat u straks weer terugkomt om hem/haar op te halen.

Als het wennen voor uw peuter meer tijd nodig heeft zal er met de pedagogisch medewerker worden overlegd om de wenperiode te verlengen.