Skip to main content

Wat vinden wij belangrijk?

Peuters zijn misschien wel de mooiste, kleine eigenwijsjes op de wereld. Ze willen namelijk het liefst alles ‘zelluf’ doen. En dat maakt hen tot een bijzondere groep om mee om te gaan. Het ontdekken van de eigen mogelijkheden stimuleren we op onze Peuteropvang volop. Spelenderwijs geven we vaardigheden mee die uw peuter straks als kleuter nodig heeft.

Op de Peuteropvang went uw kind niet alleen aan een nieuwe omgeving, het leert ook omgaan met andere peuters. Wij bereiden uw peuter spelenderwijs voor op de basisschool, waardoor de overgang makkelijker wordt.

Dit doen wij door activiteiten aan te bieden die aansluiten bij de peuter zijn of haar leefwereld, waarbij alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd worden. Zo praten wij veel met de peuters aan de hand van diverse thema’s. Wij zingen veel liedjes en lezen verhalen voor, spelen spelletjes die de zintuigen prikkelen, zoals voelen, horen, ruiken, zien. Ook is de natuur een mooi thema om mee te werken. Heerlijk om je eigen moestuin te onderhouden. Na het zaaien, water geven en oogsten en dan de zelf geplukte tomaten proeven!

Voor kinderen tussen de twee en een half tot vier jaar bieden wij het VE programma aan (VE is voorschoolse educatie). Kinderen met en zonder een VE-indicatie zijn welkom bij ons!

U kunt onze visie op de ontwikkeling van kinderen lezen in ons pedagogisch beleid.